El poder de les petites editorials

 

El títol pot semblar una paradoxa, però no és així. Cada vegada admiro més aquests grups de persones que s’enfronten al repte de crear una petita editorial que aposti per autors nous o consagrats, als quals dediquen tota la seva energia i els seus esforços d’una manera gairebé maternal/paternal.

És veritat que, al costat dels grans grups editorials, comercialment ho tenen malament, però també és veritat que amb la seva tenacitat estan obrint-se moltes portes i ens estan oferint llibres exquisits que altres editorials més grans no gosarien publicar.

És el cas d’editorials com Labreu, Raig Verd, Libros del Asteroide, Tria Llibres i tantes altres a les quals, des d’aquí, vull donar tot el meu suport perquè tirin endavant amb l’entusiasme que manifesten.

Tot plegat ve a tomb perquè ahir al vespre vaig assistir a la Festa de Primavera que l’editorial Tria Llibres celebrava al bar del mític Teatre Lliure de Gràcia. S’hi van presentar tres novetats: dues obres de poesia dels ja consagrats Enric Casasses i Lluís Massanet i una novel·la negra, l’opera prima de la Montse Pou. D’aquest últim llibre, que vaig comprar ahir, ja n’he llegit les primeres pàgines i promet! Així que animo tant l’autora com l’editorial a continuar publicant.

Va ser un acte magnífic i molt ben organitzat, amb presentacions a càrrec dels editors i les paraules dels autors. Els poetes van llegir fragments de la seva obra, en Casasses com sempre amb una gran teatralitat, com s’esqueia en el marc on érem.

Un dels creadors de Tria, juntament amb Guillem d’Efak, és Miquel Tuson, fill del lingüista Jesús Tuson, que vaig tenir la sort de tenir com a professor a la Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona. El vaig retrobar a la presentació i em va fer moltíssima il·lusió saludar-lo. Tot i que feia gairebé trenta anys que no ens vèiem, em va dir que recordava la meva cara, que devia ser de les que seien al davant i feien preguntes. Tot un gentleman! Però, senyor Tuson, no pot ser que amb els centenars o milers d’estudiants que han passat per les seves meravelloses classes ens recordi a tots!

Tria Llibres és un projecte cultural independent que es basa en la participació activa de la societat. Jo ja m’he ofert a participar en els seus projectes de manera totalment desinteressada. Crec que s’ho mereixen i que em poden aportar moltes coses. Molta sort amics de Tria!

El meu estimat professor de lingüistíca Jesús Tuson entre els assistents a l'acte.

El meu estimat professor de lingüistíca Jesús Tuson entre els assistents a l’acte.


 
 
  1. Editorial Tria Llibres 04/11/2013, 08:40 Respon

    Maria, moltes gràcies per les teves paraules! Va ser fantàstic poder-te saludar a la festa de presentació de dimarts, esperem poder-te veure més sovint! 😉

    • Maria Llopis 04/11/2013, 09:58 Respon

      I tant que sí!

 
 

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

^