El català, a l’abast de tothom

 

Aquesta setmana inicio un nou projecte, inèdit en mi, que em fa una il·lusió molt especial. Es tracta d’un taller de català bàsic organitzat pel centre cívic Casa Orlandai i adreçat a persones nouvingudes que volen tenir un primer contacte amb la nostra llengua i cultura i, en darrer terme, llançar-se a parlar en català. Jo en seré la tallerista.
El taller és gratuït i sembla que ha tingut una molt bona acollida. Aquest dimecres comencem!
En aquests temps que hem demostrat, més que mai, que som una gent solidària, estic molt orgullosa de poder aportar el meu gra de sorra i ajudar les persones que acaben d’arribar, en un tema potser tan “prescindible” com la llengua. Sí, sembla que és molt més important la feina, l’habitatge, els serveis en general, però crec que, per a aquestes persones, el fet de poder comunicar-se en la llengua del país, arribar a entendre com som i acabar estimant la seva terra d’acollida acabarà sent un gran tresor que tindran tota la vida, tant si decideixen quedar-se aquí com tornar a marxar.
Iniciatives com aquesta de la Casa Orlandai reforcen la idea que som un país d’acollida, que no posem cap trava perquè les persones estiguin a gust entre nosaltres. Crec que m’agradaria trobar un taller com aquest si, posem per cas, hagués d’emigrar a la Xina.
Crec que el taller els serà molt útil, però també penso, encara més, que el taller serà molt útil per a mi, segur que aprendré moltíssimes coses de cultures allunyades de la meva i podré captar de primera mà com se senten les persones que han de marxar del seu país.
Espero amb candeletes el moment de començar, amb tota la meva il·lusió. Continuaré informant.


 
 

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

^